Kad se spomene Crni petak, kod nas posljednjih nekoliko godina svi polude i počnu se ponašati kao da se stvari dijele besplatno. Istina, može se kupiti svašta i pritom značajno uštedjeti, no recimo, ako tražite aviokarte ili hotelski smještaj, jedno je istraživanje pokazalo kako ga se najviše isplati kupovati prvi utorak nakon Crnog petka, što ove godine pada 3. prosinca!

Hopper, web-stranica za usporedbu cijena putovanja, analizom podataka došla je do zaključka kako je utorak nakon Dana zahvalnosti (28. studenog) u SAD-u, dan kad je najbolje vrijeme za rezervaciju smještaja u hotelima te kupovinu avionskih karata. Prema Hopperu, koji je analizirao cijene u proteklim godinama, ispada da je utorak najbolji dan za kupovinu avionskih karata.

Čini se da postoje dobri razlozi za popuste. Naime, dobar dio ljudi u to vrijeme još nema definirano gdje će dočekati Novu godinu, pa aviokompanije nude jeftinije letove kako bi potaknule ljude na kupovinu karata. Također, i Skyscanner, najpoznatija stranica za pretragu letova, kaže da je jeftinije kupovati karte u utorak, koji ove godine pada 3. prosinca, nego na Crni petak.

Pitate se za koje će destinacije letovi biti najjeftiniji? Taj podatak nemamo, ali obvezno posjetite stranicu Skyscanner u utorak. Nedaleko od Hrvatske nalazi se nekoliko aerodroma koji su dobro povezani s brojnim europskim destinacijama, pa se za svega nekoliko eura možete zaputiti iz Beča, Venecije ili Trsta put Španjolske, Italije; Francuske... Sigurno je samo da će izbora biti sasvim dovoljno.

Počeo je najveći adventski izazov! 24 zadatka u Zagrebu koja bi rijetko tko uspio izvršiti +0 Povezi rikšu i ovedi nekog na advent (Foto: Punkufer)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju