Bacite li oko na ovogodišnju pobjedničku fotografiju na natjecanju Drone Photo, teško da biste mogli pogoditi što točno prikazuje srce na modrozelenkastoj podlozi. Na dodjeli nagrada u Sieni upravo je fotografija "Love Heart of Nature!" pobijedila stotinu drugih koje su pristigle sa svih krajeva svijeta, od apstraktnih motiva, do onih koji figurativnije stavljaju očuvanje prirode, sport ili arhitekturu u prvi plan.

Zagledate li se malo bolje, vidjet ćete mrlju koja predstavlja gladnog morskog psa, oko kojeg se okupilo jato lososa i stvorilo oblik srca.

Osim što je uhvatio očaravajući prirodni fenomen, australski fotograf Jim Picôt zabilježio je i ljepotu oceanskih nijansi. Njegova je fotografija odabrana kao najbolja ukupna fotografija od devet kategorija - uključujući prirodu, sport i urbanu arhitekturu.

Siena International Photo Awards (SIPA) fotografsko je natjecanje za profesionalce i amatere, a njihove snimke ocjenjuje međunarodna komisija stručnjaka koja uključuje renomirane fotografe, urednike i kolekcionare fotografija.

45 najboljih fotografija bit će prikazano na izložbi koja će se održati od 24. listopada do 29. studenog u Accademiji dei Fisiocritici u Sieni, jednom od najstarijih talijanskih muzeja znanosti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju