Kanađani su uspješno završili prvu crowfunding kampanju tijekom koje su prikupili 3 milijuna kanadskih dolara (otprilike 15 milijuna kuna) za kupnju 800 hektara obalnog područja uz uvalu Princess Louisa u Britanskoj Kolumbiji.

Kampanju je pokrenula neprofitna organizacija B.C. Parks, kojoj je glavni cilj zaštititi prirodne krajolike u tom dijelu Kanade. Zemljište se nalazilo u privatnom vlasništvu te je imalo nekolicinu zainteresiranih investitora za gradnju i razvoj turističke infrastrukture.

Prvi park prirode koji je financirala crowfunding kampanja Prvi park prirode koji je financirala crowfunding kampanja (Foto: Getty Images)

Lokalni stanovnici željeli su pak da se ne narušava priroda tog spektakularno lijepog područja.

"Ovo će biti prvi zaštićeni park prirode u Kanadi koji je financirala crowfunding kampanja," otkrio je Andrew Day, direktor organizacije B.C. Parks, koji je medijima otkrio da je u projektu sudjelovalo mnogo ljudi koji nisu mogli izdvojiti više od 10 ili 15 dolara. Unatoč tome, vjerovali su u kampanju.

Pravi posao tek započinje, a u B.C. Parksu nadaju se da će u Britanskoj Kolumbiji jednog dana raspolagati parkom prirode koji će se protezati na 9000 hektara.

Vrata Kornata: Veličanstveno mjesto koje "čuva" ulaz u naš nevjerojatni nacionalni park Murter - 3 Murter Murter - 5 +2 Murter - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju