Privatni otok Gåsharsskäret prodaje se za 13.900.000 švedskih kruna, odnosno oko 9,5 milijuna kuna. Prostire se na 0,27 jutara, odnosno oko 1100 četvornih metara u sklopu arhipelaga Söderhamn na istočnoj obali države, a udaljen je od kopna otprilike stotinu metara.

S obzirom na to da je riječ o privatnom otoku u osmoj najskupljoj državi Europe u kojoj je kuću teško kupiti ispod 2 milijuna kuna, mnogi se slažu kako nekretnina neće biti dugo na tržištu. Na Gåsharsskäretu u blizini mjesta Ljesne ne dobivate samo privatno zemljište već i otprilike 215 četvornih metara životnog prostora.

Švedska - 1 Zanimljivosti Najbolji švedski rituali: Znate li što Šveđani rade četvrtkom?

Tu je glavna kuća, gostinjska koliba i kućica na plaži, skladišni prostor te sauna, kao i ogromna drvena veranda s koje puca prekrasan pogled na predivnu švedsku prirodu. Osim brodom do otoka možete i helikopterom, a otok ima i prostor za slijetanje.

Prostor je izgrađen i uređen 2015. godine s najkvalitetnijim materijalima. Agencija za posredovanje nekretninama Sothebys Realty ističe da je prostor idealan za veću obitelj, a može poslužiti i kao savršena lokacija za odmor ili manje poslovne konferencije.

Genijalni Šveđani: Od napuštenih tunela napravili skijalište otvoreno 365 dana u godini MidSweden365 MidSweden365 MidSweden365 +1 MidSweden365

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju