Iako milijuni ljudi koriste Google Maps kao pomoć u snalaženju na nepoznatim lokacijama, Baunei na Sardiniji zabranio je svojim gostima njegovo korištenje. Do ovog talijanskog primorskog gradića vode nezgrapni brdoviti putovi koji nisu dobro obilježeni na popularnoj Googlovoj aplikaciji, zbog čega mnogi zalutaju.

“Previše se malih automobila zaglavi na neprohodnim putovima”, otkrio je gradonačelnik Salvatore Corrias novinskoj agenciji Ansa. U posljednje dvije godine imali su 144 akcije spašavanja turista koji su automobilom krenuli u istraživanje okolice, a potom morali zvati pomoć jer su se našli na grbavom putu s kojeg se nisu mogli pomaknuti.

Ne samo da ovaj propust mnogo košta Baunei, već i same putnike čiji automobili nakon ekspedicije po sardinijskim brdima trebaju hitno na servis.

Baš zato gradske su vlasti postavile uz ceste table s upozorenjem na kojem ističu: “Ne slijedite upute Googlea Mapsa”. Kontaktirali su i s Googleom u želji da naprave izmjene u njihovim kartama. “Odgovorili su nam da će provjeriti situaciju, ali još uvijek nismo vidjeli nikakve promjene”, dodao je gradonačelnik Corrias.

Ovo nije jedino mjesto u Italiji gdje Google Maps ne radi onako kako bi trebao. Poznata aplikacija upućuje turiste i da voze svoje automobile uz kanale u Veneciji, što je zabranjeno, ističu na portalu Travel +Leisure.

Talijani zovu umirovljenike: "Preselite se i uživajte na suncu, a mi ćemo vas osloboditi plaćanja poreza!" Sicilija - Taormina Sardinija +0 Sardinija

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju