Radisson Blu Hotel u Berlinu nalazi se na odličnoj lokaciji, nasuprot katedrali i nekoliko minuta od odličnih barova, galerija i restorana. No to nije najvažniji razlog zašto je toliko popularan.

Žele ga posjetiti i oni koji nisu gosti hotela, samo kako bi uživo mogli vidjeti „AquaDom” najveći valjkasti akvarij na svijetu u koji stane milijun litara slane morske vode i služi kao dom brojnim tropskim vrstama o kojima brinu stručnjaci aquaparka “Sea Life Berlin”, gdje se prodaju karte za vodene atrakcije. U akvariju teškom oko dvije tisuće tona živi više od 1500 morskih stanovnika i 97 različitih vrsta.

Najbolji način za razgledavanje morskog svijeta je vožnja liftom duž svih 25 metara golemog akvarija. Oni koji su iskusili vožnju tvrde da tih osam minuta života nikada neće zaboraviti. Vožnja liftom se naplaćuje, no turisti se često pretvaraju da su gosti hotela pa popiju kavu ili čaj u baru s pogledom na morski svijet.

Aquadom Aquadom (Foto: Profimedia.hr)

Budući da svi žele vidjeti bazen, ali ne žele platiti sobu ili kartu, hotelski concierge ima puno posla oko objašnjavanja da je „švercanje zabranjeno“.

Odlučite li se na posjet provjerite da li je akvarij dostupan za posjete kako ne biste došli u vrijeme dok traju renovacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju