Hotel dos Reis Catolicos, Santiago de Compostela, Španjolska
Želite li istražite dio španjolske povijesti, posjetite parador. Riječ je o hotelima koji su preuređeni iz dvoraca, samostana i drugih povijesnih zgada u Španjolskoj. Najstariji među njima je Pardor Santiago de Compostela koji datira iz 1499. godine, a koji je otvoren kako bi u njemu mogli zaklon pronaći hodočasnici što slijede Put svetog Jakova (Camino de Santiago).

Slika nije dostupna Putovanja Hotel u kojem su prije nekoliko godina za vrijeme renovacije otkrivene prostorije tajnih službi Jugoslavije

Pera Palace Hotel, Istanbul, Turska
Pera Palace je ime najstarijeg hotela u Istanbulu. Otvoren je davne 1892. godine kako bi ugostio putnike s prestižnog vlaka Orient Express. Štoviše, kruže priče kako je upravo u ovome luksuznom hotelu Agatha Christie napisala svoj slavni krimić "Ubojstvo u Orient Expressu". Pera Palace se ponosi i s prvim dizalom među istanbulskim hotelima, koji se i danas može razgledati.

Hotel du Louvre, Pariz, Francuska

Hotel du Louvre je najstariji luksuzni hotel u Parizu. Izgrađen je 1855. godine, a brojao je čak 700 soba za francuske aristokrate i druge bogataše koji su posjećivali Grad Svjetlosti. Tridestak godina kasnije preseljen je na novu adresu u 1. arondisman, odnosno u sam centar Pariza koji svojom lokacijom privlači brojne turiste. Nekadašnja zgrada hotela, pak, pretvorena je u šoping centar.

Slika nije dostupna Aktualno Kako ćemo znati je li hotel "čist" nakon pandemije koronavirusa?

Hotel Albergo del Sole al Pantheon, Rim
Albergo del Sole al Pantheon je ime najstarijeg hotela u Rimu. Ime je dobio po Panteonu koji se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini, a originalno je otvoren davne 1467. godine kao konačište Ram Inn. U njemu su odsjedali slavni umjetnici prošloga milenija – od pjesnika Ludovica Ariosta do skladatelja Pietra Mascagnija.

Hotel Interlaken, Švicarska
Interlaken u istomenom švicarskom gradu mjesto je susreta i druženja od 1323. godine, a smatra se najstarijim hotelom u ovoj europskoj zemlji. Na mjestu današnjeg hotela postojale su razne verzije konačišta u kojem su odsjedali velikani poput Lorda Byrona i Felixa Mendelssohna. Danas je ovo mjesto prilagođeno modernim ukusima s impresivnim fusion jelovnikom brojnih stranih kuhinja, japanskim vrtom i šik uređenjem interijera.

Romantic hotel Sanct Peter, Bad Neuenahr-Ahrweiler, Njemačka
Romantični hotel koji nosi ime svetog Petra u gradu Bad Neuenahr-Ahrweiler je najstariji hotel u Njemačkoj. Prva verzija konačišta otvorena je još davne 1246. godine kada je bila u posjedu velikaša iz Kölna. Danas je u vlasništvu lokalne obitelji, a osim smještajnih kapaciteta nudi i zanimljiv restoran te posjet vinskom podrumu.

Hotel Olde Bell, Hurley, Berkshire, Ujedinjeno Kraljevstvo
Olde Bell ime je najstarijeg hotela u Ujedinjem Kraljevstvu koji je otvoren od 1135. godine. Ime je dobio prema zvonu postavljenom ispred samog hotela koji bi gosti na putu prema samostanu u Berkshireu pozvonili kako bi redovnicima dali do znanja da stižu. Zvono je i dalje u upotrebi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju