Hotel Jama nalazi se u srcu poznatog parka u Postojni koji privlači pažnju nizom geoloških atrakcija, ali i prisustvom endemske vrste Dinarida – čovječjom ribicom.

Otkako je izgrađen 1971. godine u neposrednoj blizini ulaza u Postojnsku jamu, ovaj je hotel odabir mnogih turista iz cijeloga svijeta.

Dosad je u njemu odsjelo više milijuna ljudi, ali bio je i čest odabir poznatih državnika bivše Jugoslavije poput Josipa Broza Tita.


Nakon što je renoviran 2016. godine, otkriveno je da hotel ima četiri tajne prostorije koje su se navodno koristile kao sobe za prisluškivanje tajnih službi bivšeg političkog sustava.

Tajni komunikacijski centar najvjerojatnije je izgrađen u isto vrijeme kad i hotel. Danas se u njemu mogu preslušati arhivske snimke prisluškivanja Službe državne sigurnosti iz vremena bivše Jugoslavije.

Turistička tura primjerena je osobama starijima od 15 godina, a traje oko sat i pol. Uključuje posjet tajnim prostorijama s izvornom opremom i namještajem onog doba.

Posjet inače treba rezervirati barem tri dana unaprijed, a cijena za odrasle iznosi 24,90 eura, odnosno oko 190 kuna.

Slovenski dvorac koji "visi" s litice visoke 123 metra Predjamski dvorac - 4 Predjamski dvorac - 3 Predjamski dvorac - 2 +0 Predjamski dvorac - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju