Napušteni autobus u divljini Aljaske, koji je postao slavan zahvaljujući knjizi "U divljini", a kasnije i istoimenom filmu koji je režirao Sean Penn, napravio je nakon desetljeća prvo "putovanje" nekamo. No ne na kotačima, već zrakom, jer ga je helikopter konačno odnio iz bespuća Aljaske.

Autobus, koji je napušten od početka šezdesetih, tražili su mnogi avanturisti i planinari, tako da je s vremenom postao prilično "opasan". Naime, nekoliko je planinara u traganju za njim poginulo, neki su se teško ozlijedili, a sve to tragajući za autobusom u kojem je Christopher McCandless, glavni lik autora romana "U divljini" Jona Krakauera, umro 1992. godine. Valja reći da knjiga nije fikcija, već je Christopher zbilja postojao, i završio život na opisani način.

Posebno nakon izlaska filma 2007. godine, autobus je postao izuzetno popularan jer su mnogi avanturisti željeli vidjeti gdje je to McCandless proživio posljednje mjesece života. Kako smo već spomenuli, to se pokazalo opasnim jer se žena iz Bjelorusije prošle godine tražeći autobus utopila, a talijanski turisti su zalutali.

Autobus će u svakom slučaju biti "spremljen" na sigurno mjesto i glavu zbog njega neće izgubiti više niti jedan avanturist, a postoje i prijedlozi da se otvori za javnost, samo na drugoj, sigurnoj lokaciji.

Ako vas je ova priča zaintrigirala, samo vam možemo preporučiti čitanje knjige ili uživanje u filmu jer ni s jednim ni drugim – nećete pogriješiti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju