Dosjetljivi putnik u Indiji koji se odijevao u uniformu Lufthasina pilota kako bi izbjegavao kontrole, brzo se ukrcavao na zrakoplov te isposlovao premještaj u višu klasu, uhićen je u New Delhiju, objavila je policija u srijedu.

Rajan Mahbuban (48) bio je odjeven u pilotsku uniformu i imao je krivotvorenu Lufthansinu iskaznicu kad je uhićen u zračnoj luci u glavnom gradu u utorak, objavio je zamjenik šefa polcije Sanjay Bhatia.

Mahbuban je zadržan na izlaznim vratima leta za Kolkatu nakon što je glavni sigurnosni djelatnik Lufthanse upozorio na "sumnjivo kretanje putnika u odori Lufthanse".

Mahbuban je tijekom ispitivanja otkrio da često putuje i da je odijevao uniformu kako bi izbjegao duge redove na kontroli putnika i temeljitije kontrole kojima su podvrgnuti ostali putnici, kazao je Bhatia. Koristio je prolaze rezervirane za članove posade i ponekad bi tražio preseljenje u višu klasu u zrakoplovu.

Riječ je o situaciji koja neodoljivo podsjeća na film "Uhvati me ako možeš" s Leonardom DiCaprijem u glavnoj ulozi, koji je snimljen prema istinitoj priči Franka Abagnalea mlađeg.

Rajan Mahbuban otkrio je da je krivotvorenu iskaznicu koristio mnogo puta u proteklih šest mjeseci. Mahbuban vodi konzultantsku tvrtku i protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju