U prosincu 2020. godine otvoren je najdublji bazen na svijetu. Smješten je u poljskom gradu Mszczonowu, koji je od Varšave udaljen oko 45 minuta vožnje automobilom. Titulu je dobio jer ima dubinu od čak 45 metara.

DeepSpot ima volumen od 8000 kubnih metara. Namijenjen je za trening ronilaca pa je ispunjen zanimljivim stvarima – od podvodne špilje do manjeg potopljenog broda.

Deepspot - 5 Zanimljivosti Najdublji bazen na svijetu: U Europi se dovršava raj za ronioce od čak 45 metara

Oni koji se ne usude zaroniti u to veliko umjetno plavetnilo mogu se prošetati podvodnim tunelom te uživati u nevjerojatnim prizorima okruženi roniocima.

Kompleks DeepSpot nudi različite programe za sportaše i rekreativce, a uključuje i hotel sa sobama koje imaju podvodni pogled na dubini od pet metara. Cijeli projekt gradio se oko dvije godine, a u njega je utrošeno oko 67 milijuna kuna.

Najdublji bazen na svijetu nalazi se u Italiji Zanimljivosti Na 2 i pol sata od Hrvatske: Najdublji bazen na svijetu u koji se prste usude umočiti samo najbolji plivači

DeepSpot je titulu najdubljeg bazena preoteo talijanskom bazenu Y-40 The Deep Joy, koji je dubok 42,15 metara te otvoren u sklopu hotela Terme Millepini u mjestu Montegrotto Terme kraj Padove u lipnju 2014. godine.

Pitanje je koliko će dugo zadržati tu titulu s obzirom na to da se na poluotoku Wirral u Merseysideu u Velikoj Britaniji.planira graditi istraživački bazen po imenu Deep Abyss koji će biti dubok 50 metara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju