Želite li provjeriti kako izgleda najdublji europski bazen morat ćete potegnuti do Poljske gdje se krajem godine očekuje završetak radova vodenog diva čija će dubina biti proporcionalna visini nebodera.

Poželite li Deepspot vidjeti uživo trebat ćete krenuti u centar gradića Mszczonów, koji se nalazi 45 minuta vožnje od Varšave. Tko može, moći će zaroniti na dubinu od čak 45 metara što ga čini sjajnim mjestom za trening u zatvorenom. Temperatura će biti nešto više od prosjeka kako bi ronioci mogli dulje boraviti pod vodom bez odijela, a iskustvo se opisuje kao boravak u svemiru. Posebna tehnologija za filtriranje vode osigurat će kristalno čisto okruženje.  

Ronilačka oprema moći će se unajmiti, a na raspolaganju će biti i treneri. Dobrodošli su i gledatelji koji će moći šetati tunelom ispod vode. Kad se otvori, dubinom će prešišati dosad najdublji bazen na svijetu Y-40 koji se nalazi u talijanskim termama Montegrotto nedaleko od Venecije – i to za pet metara.

Deepspot će biti otvoren svaki dan, od 0-24 tako da će oni koji ga posjete imati dovoljno vremena da se pohvale kako su zaplivali u najdubljem bazenu na svijetu; ili barem dok se ne otvori britanski Blue Abyss iduće godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju