Y-40 The Deep Joy ime je najdubljeg bazena na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda. Riječ je o bazenu duboku čak 42,15 metara koji je otvoren u sklopu hotela Terme Millepini u mjestu Montegrotto Terme kraj Padove u lipnju 2014. godine.

Ovaj san svakog ronioca osmislio je arhitekt Emanuele Boaretto, a ima kapacitet od 4300 kubnih metara termalne vode koja se održava na temperaturi od 32 do 34 Celzijeva stupnja.

San Alfonso del Mar, Čile Putovanja Bazen velik poput oceana: Osvježenje u kilometar širine i 3,5 metara dubine

Bazen uključuje podvodne špilje, prozirni tunel za opažanje, platforme i druge zanimljive detalje koji osiguravaju uzbudljivu pustolovinu za sve one koji žele zaroniti s maskom ili bez nje. Nesigurnim plivačima ne preporučuje se ulazak u vodu.

Titulu najdubljeg bazena na svijetu Y-40 mogao bi izgubiti vrlo skoro. Naime, u Poljskoj se u rujnu otvara bazen Deep Spot, koji je dubok čak 45 metara, a u njega stane 8000 kubnih metara vode.

No Deep Spot u Mszczonowu u okolici Varšave bit će ipak pet metara plići od Blue Abyssa, koji bi se krajem 2019. godine trebao otvoriti u Colchesteru u Velikoj Britaniji.

Najdublji bazen na svijetu: U Europi se dovršava raj za ronioce od čak 45 metara Deepspot - 1 Deepspot - 5 Deepspot - 4 +1 Deepspot - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju