Mladić se zaljubio u lokalnu ljepoticu i odlučio zatražiti njezinu ruku od oca. Otac je bio toliko zgrožen idejom da mu je odgovorio: više bih volio vidjeti svoju kćer u lijesu, nego udanu za tebe. Ne dajući da ga to smete mladić je kupio neobičnu građevinu usku i dugačku poput lijesa.

Vratio se ocu svoje ljubljene i rekao – evo živjet će u lijesu. Otac je bio šarmiran njegovom kreativnošću i dao mu svoj blagoslov. I ova kuća dobila je ime Coffin House. Ili barem tako kaže legenda.

Slika nije dostupna Putovanja Od piva, vina i žestokih pića: Nevjerojatno selo izgrađeno od 25.000 staklenih boca

Povjesničari tvrde pak da je Coffin House ili Ya Old Coffin House datira iz 1736. godine i da je originalno napravljena kao utvrda u Brixhamu u Engleskoj. Jedina je takva građevina u cijeloj Engleskoj, a možda i svijetu.

Kuća neobična izgleda u ulici King te svega nekoliko koraka udaljena od luke kroz godine je mijenjala svoju namjenu (i boje fasade) – tu se nalazilo sve od konačišta i trgovine za prodaju ovčje kože preko brijačnice i kafića do urarske radnje i mjesta za duhovnu obnovu.

Kućica Putovanja Kuća u kojoj ćete imati najljepši pogled, ako se do nje uspijete popeti!

Iznajmljivala se i preko Airbnb-a te privlačila velik broj zainteresiranih putnika koji su željeli barem na jednu noć spavati „u lijesu“.

Prošle godine našla se na tržištu te se prodavala po cijeni od 410.000 funti, odnosno oko 3.5 milijuna kuna. U oglasu je stajalo da kuća ima izdvojeni donji dio namijenjen za komercijalnu upotrebu te stambeni dio na tri kata.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Predobro da bi bilo istinito? U čemu je kvaka s talijanskim kućama za 1 euro

Stambeni dio kuće se prostire na 132 četvorna metra, a obuhvaća tri spavaće sobe, dnevni boravak, radnu sobu, kuhinju s malom blagovaonicom i kupaonicu. Iako izvana izgleda čudno, unutar kuće raspored je vrlo normalan, a prosječna širina soba iznosi oko 3,5 metara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju