Razglednice su nekoć imale veliku važnost i moć, kako za one koji su ih slali, tako i za one koji su ih primali. Potvrđuje to i nevjerojatna priča Edouarda T. Asenaulta iz kanadskog gradića Cape Egmont na otoku princa Edwarda.

On je davne 1979. godine dobio razglednicu od kćeri s ljetovanja na otoku Vancouver u Britanskoj Kolumbiji. Točnije, kćer mu je poslala prizor zapanjujućeg dvorca napravljenog od staklenih boca.

Ružičasto more, Meksiko - 1 Putovanja Ovo nije optička iluzija! Ribarsko selo s dvobojnim morem koje svi žele vidjeti

Građevina mu se toliko svidjela da je 66-godišnji Edouardo odlučio nešto slično izgraditi u vlastitom dvorištu. Počeo je kucati na vrata prijatelja, poznanika, ali i lokalnih restorana kako bi prikupio na tisuće staklenih boca za svoj projekt. Cijelu zimu proveo je perući ih i skidajući naljepnice s boca.

U proljeće 1980. godine započeo je betonirati staklene boce u obliku zanimljivih kućica dimenzija 6x4 metara. Njegove staklene kreacije oduševile su lokalne stanovnike koji su ga nagovorili da od svega napravi turističku atrakciju.

Katskhi Zanimljivosti Najmirnije mjesto na svijetu: Život na stijeni visokoj 40 metara do koje ne vodi dizalo

I tako su godinu dana kasnije rođene Les Maisons de Bouteilles ili u prijevodu kuće od boca. Do 1984. godine Edouard T. Asenault potrošio je više od 25.000 staklenih boca različitih boja i veličina za gradnju mini sela koje je sadržavalo tavernu, ali i kapelicu.

I četiri stoljeća kasnije kuće od boca i dalje ponosno stoje na otoku princa Edwarda u Kanadi. Ovih se dana ponovo otvaraju za javnost, a razgledati se mogu za cijenu od 8 kanadskih dolara, odnosno oko 40-ak kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju