Latte Art Grading System (L.A.G.S.) naziv je za sustav koji se koristi za ocjenjivanje i rangiranje latte arta. U tom sustavu, baristi se ocjenjuju prema različitim kriterijima, uključujući simetriju, kontrast, teksturu i druge aspekte crtanja mlijekom po površini kave. Ova tehnika zahtijeva izuzetnu koncentraciju, vještinu i odgovarajuću opremu.

Zlatni L.A.G.S lončić označava najviši stupanj postignut u ovom sustavu, a Aleš je pokazao izvanrednu sposobnost izrade savršene simetrije i preciznosti u stvaranju latte art uzoraka, što mu je u konačnici donijelo pobjedu i zlatni lončić.

Aleš se pripremao za natjecanje u renomiranom trening centru za bariste, W.L.A.C.C. Milano, pod vodstvom svjetskih prvakinja u latte artu, Manuele Fensore i Carmen Clemente. Nakon temeljne obuke, tehniku je usavršavao do deset sati dnevno, vjerujući da svaka minuta vježbe donosi napredak i samopouzdanje, ključne za natjecanja na najvišoj svjetskoj razini.

"Osvajanje zlatnog L.A.G.S. lončića za mene predstavlja izuzetan uspjeh i ostvarenje cilja koji sam si postavio prije dvije godine. To je bio dug i izazovan put koji je zahtijevao puno truda i rada. Biti 13. osoba na svijetu s ovim priznanjem predstavlja važnu prekretnicu u mojoj karijeri bariste. Sada se mogu natjecati na najvišoj svjetskoj razini, što je oduvijek bila moja želja," rekao je Aleš Gorenc prilikom preuzimanja nagrade. Također, istaknuo je važnost podrške cjelokupnog Barcaffè espresso tima, odjela marketinga i direktora Tomislava Krpine, kao i baristice i L.A.G.S. trenerice Renate Kočevar, koji su cijelo vrijeme bili uz njega.

PR PR (Foto: PR)

Barcaffè espresso kontinuirano ulaže u edukaciju svojih barista kako bi osigurao izvrsnost u pripremi espressa, napitaka na bazi espressa i umjetnosti latte arta. Kroz program obuke i podrške, Barcaffe pruža baristima potrebna znanja, vještine i alate za postizanje najviših standarda. Trenutno tim Barcaffè espresso profesionalnih barista broji 9 članova u regiji, a taj se broj povećava jer se s ulaganjem u znanje i edukacije ne staje. Osim kontinuiranih ulaganja u ekspertizu i znanje Barcaffèovih barista, u Barcaffè akademijama i na terenu svakog dana educira se više od 14 barista diljem regije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju