Belgija je najsretnija zemlja u Europskoj uniji prema novom istraživanju Eurostata. Rezultati su temeljeni na istraživanju iz 2018. godine u kojemu su ljudi stariji od 16 godina rangirali svoj osjećaj sreće.

Na raspolaganju su imali odgovore: uvijek sretan, većinu vremena sretan, ponekad sretan, rijetko kad sretan i nikad sretan, te su trebali iste pojmove povezati s vlastitim iskustvom u četiri tjedna prije samog istraživanja.

Eurostat je napravio ljestvicu najsretnijih nacija u Europskoj uniji tako što je zbrojio postotak ispitanika koji su odabrali odgovore uvijek sretan i većinu vremena sretan.

Belgija Zanimljivosti U more na konjima: Neobični belgijski ritual koji se ne smije zaboraviti

Sreću u 76 posto vremena osjetili su Belgijci, Nizozemci, Austrijanci i Finci. Stanovništvo Belgije odnijelo je pobjedu jer je najveći postotak – čak 17,1 posto ispitanih odabrao odgovor "uvijek sretan". Uvijek sretno bilo je i 15,3 posto Nizozemaca, 14,4 posto Austrijanaca te 12,3 posto Finaca.

Na dnu ljestvice našli su se pak Latvijci, koji su najmanje sretni u Europskoj uniji, odnosno sreću osjeća tek 31 posto stanovništva. Hrvati nisu bili mnogo bolji – sretnima se izjasnio 42 posto ispitanih, a iza njih bili su tek Bugari, koji su sretni u 35 posto vremena.

U istraživanju nisu bili uključeni stanovnici Irske, Ujedinjenog Kraljevstva i Slovačke.

Europska zemlja u kojoj pivo teče u potocima, a turisti se "guše" u pomfritu i čokoladi Belgija - 4 Belgija - 1 Belgija - 2 +1 Belgija - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju