Želite li razgledati spektakularne pješčane dine ili sipine, posjetite Sossusvlei u Namibiji. Naime, u jugoističnom dijelu pustinje Namib skrivaju se neke od najljepših i najviših dina na svijetu sastavljene od pijeska starog pet milijuna godina.

Sipine imaju karakterističan crvenkast sjaj jer pijesak sadrži željezni oksid. Uz to krasi ih i zvjezdasti oblik. Zvjezdaste dine nastaju na onim mjestima gdje vjetrovi neprestano pušu iz različitih smjerova, zbog čega se rijetko kad miču ili mijenjaju.

Shipwreck Lodge - 7 Putovanja Gradi se luksuzni hotel u pustinji: Noćenje na nestvarnoj Obali kostura za 3500 kuna po osobi

Dina 7 smatra se najvišom pješčanom dinom na svijetu, a izdiže se čak na 383 metara visine. No od nje turistima je mnogo draža Dina 45 koja je ime dobila jer je 45 kilometara udaljena od ceste koja povezuje Sestriem i Sossusvlei.

Nazivaju je još i Big Daddy (Veliki tatica), a visoka je oko 170 metara. Da biste došli do vrha te namibijske dine, potrebno vam je minimalno 40 minuta, odnosno u prosjeku oko sat vremena. S druge strane, spustiti se po njoj možete za svega 5 minuta.

Zapanjujući prizor: Je li ovo osmo svjetsko čudo? DeadVlei u Namibiji - 2 DeadVlei u Namibiji - 5 DeadVlei u Namibiji - 4 +1 DeadVlei u Namibiji - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju