Namibija
je jedna od onih destinacija u koju bježe oni željni odmora za dušu i tijelo. Prepuna nacionalnih parkova, a bez horde turista. Jedan od najmanje posjećenih dijelova ove prekrasne zemlje je Obala kostura, dio u kojem se između ostalog, može naići na brojne olupine nasukanih brodova, a po mišljenju nekadašnjih portugalskih moreplovaca i mjesto koje označava "vrata pakla", do kraja ove godine mogao bi postati poprilično popularan.

Shipwreck Lodge - 13 Shipwreck Lodge - 13 (Foto: Shipwreck Lodge)

Naime, nacionalni park Obala kostura uskoro će dobiti svoj prvi hotel i to vrlo specifičnog izgleda i imena. Shipwreck Lodge. A kako mu samo ime kaže, njegov izgled inspirirale su brojne nesreće brodova koji su plovili ovom obalom.

Za goste je na raspolaganju 10 "kabina" koje će se napajati solarnom energijom. Središnji objekt sadržavat će restoran i palubu s koje će se pružati pogled na pješčane dine i Atlantski ocean. Tu će biti i bar te bazen.

Iz hotela će kretati izleti prema oceanu, u razgledavanje olupina brodova te u pustinju, u potragu za divljim životinjama.

Shipwreck Lodge - 12 Shipwreck Lodge - 12 (Foto: Shipwreck Lodge)

Do hotela moći će se doći zračnim prijevozom, a za one sklonije avanturi, džipovima. Hotel svoja vrata otvara 1. lipnja, a cijene smještaja (koje uključuju i popratne aktivnosti) su malo više, od 3500 kuna za noćenje po osobi, a rezervirati se može ovjde

Obala kostura proglašena je Nacionalnim parkom 1971. godine zbog brojnih životinja koje obitavaju na ovom području, a među kojima su slonovi, žirafe, crni nosorozi, lavovi i tuljani.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju