Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba povodom obilježavanja 'Mjeseca borbe protiv ovisnosti' organizira četvrtu po redu zagrebačku utrku stepenicama koja će se održati unutar poslovne zgrade Zagrepčanka u Zagrebu u subotu 12. prosinca u 11 sati.

Utrka je jedinstvena jer se trči stepenicama od prizemlja do 25. kata poslovne zgrade. Iako zgrada ima 26 katova i ukupno 512 stepenica, trči se 'samo' 490 stepenica zbog organizacijsko-sigurnosnih razloga.

Od 2013. godine, Zagrepčanka 512 boduje se i kao dio svjetskog kupa.

Utrka ima kronometarski start (po jedan natjecatelj starta svakih 15 sekundi) pa se pobjednik utrke ne zna sve dok zadnji natjecatelj ne završi utrku.

Prijave se primaju isključivo putem on-line obrasca na web stranici utrke do srijede 9. prosinca do 18 sati, a prijaviti se mogu svi građani. Bitno je napomenuti da tek uplatom startnine od 50 kn do 04. prosinca, odnosno 70 kn od 05. prosinca, osigurava startno mjesto u utrci. Svaki sudionika uz finišersku medalju na poklon dobiva sportsku maramu (tzv. buff).

I ove se godine u organizaciji DVD Sesvetski Kraljevec održava humanitarna utrka vatrogasaca koji će tijekom utrke na sebi nositi osobnu zaštitnu opremu (hlače i jaknu, zaštitne čizme, zaštitne kacige i zaštitne rukavice). Svi prihodi od uplaćenih startnina ove utrke idu udruzi HULL (Hrvatska udruga leukemija i limfomi) koja je prošle godine obilježila 20 godina postojanja i neprekinutoga rada (1994.-2014.). Utrka vatrogasaca starta nakon utrke građana.

Detalje potražite ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju