Na prekrasno uređenom potezu od Trga Bana Jelačića do Europskog trga, u svega 54 kvadrata smjestio se Cheese bar. Tridesetak vrsta sireva, preko osamdeset vina na čaše, pršuti, kobase, ukiseljeno povrće... i sve to isključivo Made in Croatia! Dame i gospodo, dobro došli na stvarno sjajno mjesto kako za vas, tako i za strance koji žele zapamtiti naš grad i državu samo po najboljem.

Zagrebački Cheese bar je mjesto ugodnog druženja s idejom predstavljanja autohtonih hrvatskih proizvoda, dakle mjesto kakvo upravo treba biti na korak od centra glavnoga nam grada. Na jednom se mjestu tako mogu naći najkvalitetniji sirevi iz svih krajeva lijepe naše - paški, tounjski, prgica, basa, škripavac, sir iz pepela, i sir koji zrije u špilji! Još im samo Sir Oliver fali, ali on nije bio iz Hrvatske...

> 12 mjesta s najboljom vibrom u Zagrebu

A pored sira zna se, idu i kobase, pa možete kušati slavonsku i istarsku, kao i kobasicu od divljači, dok je tu naravno i bezvremeni dalmatinski pršut. Ono što najviše dojmi na prvi pogled svakako su posude s raznim ukiseljenim povrćem, čiji vas oblik i boje jednostavno zovu na mirisanje i kušanje. Paprika punjena slanim inćunima, sirom, masline punjene kozjim sirom, ukiseljene gljive i lučice poslužuju se uz vrhunska maslinova i bučina ulja. Za desert vas pak očekuje prava perverzija – smokve u čokoladi!

Što se vinske karte tiče, kućno vino je Toljanićeva Vrbnička žlahtina, a tu su još Duboković, Roxanich, Meneghetti, Adžić, Petrač, Karaman – uglavnom, nekih stotinjak etiketa! Nikako ne treba zaboraviti novi hit na domaćem tržištu, domaće rakije i likere proizvedene isključivo tradicionalnim načinom u ručno kovanim kotlovima od uglavnom samoniklih biljaka i voća ubranog na ekološki način. Spomenut ćemo samo Hajdučku travaricu OPG Kotač iz Lokvi, likere Plava mrča i papra, zatim rakije s ružom, rutom i borovim iglicama OPG Crnko s Varaždinskog gorja, likere Antunović, Đanić i Sinković... Dakle, stvarno štošta za svaki ukus.

Cheese bar u ulici Augusta Cesarca 2 poziva vas na uživanje u domaćim delicijama, a grijana terasa samo što nije gotova, pa eto još jedan razlog da odmorite kad ste već došli u centar grada. Povedite dragu osobu na domaći ajvar, ukiseljene feferone, 20 vrsta maslinjaka, domaći med, još nekog sezonskog sira koji je stigao u međuvremenu i subotom na kamenice i pjenušac, jer Zagreb stvarno zaslužuje samo najbolje! Vidimo se u Cheese baru!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju