Toliko volimo krumpire da bismo ih u trenu zamijenili za baguette, što smo i učinili s ovim prefinim receptom. Lažne bruskete od krumpira sa zrnatim sirom i mentom idealne su za lagani ručak ili večeru ili pak druženje s prijateljima. Njihova priprema je više nego jednostavna, a ovi zalogajčići još će biti slađi ako krumpir zamijenite batatom.

RECEPT – LAŽNE BRUSKETE OD KRUMPIRA SA ZRNATIM SIROM I MENTOM

Sastojci:

4 veća krumpira
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica dimljene mljevene slatke paprike
prstohvat češnjaka u prahu
Sol i papar
400g President zrnatog sira
šaka listova svježe mente
 

Priprema:

1. Veće krumpire ili batate narežite na uzdužne plohe debljine prsta kako bi izgledali kao šnite baguetta.

2. Stavite ih u posudu, dodajte maslinovo ulje, mljevenu papriku, češnjak u prahu, malo soli i papra. Dobro ih promiješajte rukama kako bi začini i ulje obložili krumpir.

3. Začinjeni krumpir stavite na papir za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa oko pola sata. Ako radite s batatom imajte na umu da će mu trebati manje vremena nego krumpiru da bude gotov.

4. Dok se krumpir peče pripremite nadjev od sira. Listiće mente narežite na sitno i umiješajte ih u zrnati sir, posolite i popaprite.

5. Kada krumpiri budu gotovi, pustite neka se malo ohlade, stavite na njih po žlicu ili dvije nadjeva i uživajte u toplo-hladnim laganim zalogajima koji osvježavaju.

 

Advertisement

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju