Nađete li se oči u oči sa 66 zuba morskog krokodila, teško da biste izvukli živu glavu. Te spretne životinje mogu pomaknuti svojih pet metara u sekundi s lakoćom. Na njihovu jelovniku često su kornjače ili riba, kao i drugi „nesretnici“ koji im se nađu na putu.

No oni koji požele osjetiti adrenalin susreta s krokodilom to mogu učiniti u Australiji. Park Crocosaurus u Darwinu nudi skok u bazen koji omogućuje vrlo dobar pogled na krokodile u trajanju od 15 minuta. Tko poželi, u kavez može ući s još jednom osobom kako ne bi morao biti sam. Cijena za jednu osobu je 780 kuna, a oni koji bi htjeli ponijeti fotografije po kojima će pamtiti hrabri dan trebat će izdvojiti oko 450 kuna.

Od strašnih zuba posjetitelje dijeli sloj pleksiglasa u simpatično nazvanom „kavezu smrti“. Kako bi bili sigurni da krokodili neće zanemariti goste, na kavez se stavlja i komad sirova mesa, a zatim taj prethistorijski predator stvara pravi show.  
U Crocosaurusu se nalaze drugi i treći australski krokodili po veličini, a najpopularniji je Chopper.

Kavez smrti Kavez smrti (Foto: Profimedia.hr)

Taj vitalni osamdesetogodišnjak ima nešto manje od 800 kilograma, a ime duguje australskom kriminalcu Chopperu Reidu. U divljini je imao težak život, a u jednom od sukoba s mlađim krokodilom teže je nastradao i izgubio je prednje noge.

Ako vam je susret s odraslim krokodilom preveliki zalogaj, u parku možete pomaziti bebe krokodile ili krenuti u istraživanje drugih atrakcija parka.

Pustinja Blaca - 1 Putovanja Skrivena pustinja na Braču do koje mogu doći samo najuporniji

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju