Park Ribnjak ovog će vikenda treći put zaredom otputovati u srednji vijek kroz maštoviti svijet ZmaJurjeva, kojim će i ove godine šetati brojni vitezovi i njihove djeve, a građani će imati priliku zaviriti u život ljudi srednjovjekovnog sela.

Riječ je o zabavnom obiteljskom događanju koje obogaćuje kulturnu i turističku ponudu grada Zagreba, a prošle godine sajam je posjetilo gotovo 70 tisuća oduševljenih građana. Ovaj jedinstveni zagrebački srednjovjekovni sajam inspiriran je legendom o borbi Svetog Jurja i Zmaja, koju će članovi Reda Čuvara grada Zagreba i ove godine oživjeti kroz predstavu Legenda o svetom Jurju i Zmaju.

Zabava na Ribnjaku Zabava na Ribnjaku (Foto: PR)

Posjetitelji će tijekom subote i nedjelje moći uživati u vjernoj scenografiji i srednjovjekovnim kostimima koje su organizatori samostalno izradili vodeći se izvornim rukotvorinama koristeći tradicionalne materijale. Predstava će biti uprizorena oba dana festivala s početkom u 20 sati.

U dva dana trajanja ZmaJurjeva, svi koji odluče posjetiti park Ribnjak moći će uživati u specijalitetima izgubljenih vremena u srednjovjekovnoj taverni i popiti pivo prema izvornoj recepturi te se družiti i sudjelovati u viteškim nadmetanjima i sportovima uz proširenu ponudu edukativno zabavnog sadržaja. Kroz cjelodnevni program odrasli i djeca mogu sudjelovati u mnoštvu nesvakidašnjih zabavnih aktivnosti, poput bacanja koplja, traženja zmajevih jaja i povlačenju užeta.

Viteške igre Viteške igre (Foto: PR)

Također, najmlađi će imati priliku sudjelovati i u radionicama kaligrafije i heraldike, slušati bajke te izrađivati srednjovjekovne zmajeve. Subotnja večer rezervirana je za uživanje u koncertu najpoznatijeg hrvatskog etnosastava Kries, dok u nedjelju posjetitelje očekuje glazbeno-scenski spektakl petnaest izvođača pod grupnim imenom Ujedinjena plemena.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju