Sastojci za grčku piletinu:
900 grama pilećih prsa
50 ml maslinovog ulja
70 ml svježe iscijeđenog limunova soka
3 žlice nasjeckanog češnjaka
1 žlica vinskog octa
1 žlica origana
70 ml grčkog jogurta
sol i papar po želji

Sastojci za salatu od krastavaca:
2 svježa krastavca
70 ml limunova soka
2 žlice maslinova ulja
1 žlica vinskog octa
½ žlice nasjeckanog češnjaka
½ žlice sušenog origana

Sastojci za ostatak obroka:

300 grama umaka tzatziki
600 grama smeđe riže
600 grama cherry rajčica
100 grama kolutića luka

Priprema:
1. U velikoj plastičnoj vrećici napravite marinadu za piletinu od maslinova ulja, češnjaka, limunova soka, vinskog octa, origana, grčkog jogurta, soli i papra. Sve dobro promiješajte pa dodajte piletinu.

Pustite da piletina stoji u marinadi barem pola sata, a idealno bi bilo preko noći u hladnjaku.

2. Izvadite piletinu iz marinade, ispržite je na umjerenoj temperaturi, i stavite po strani. Znat ćete da je piletina gotovo kad unutrašnjost mesa doseže temperaturu od 73 Celzijevih stupnjeva.

3. Skuhajte smeđu rižu prema uputama s pakiranja.

4. Napravite salatu od krastavaca. Operite cherry rajčice i prepolovite ih, a luk nasjeckajte na kolute.

5. Podijelite rižu, piletinu, salatu i ostalo povrće te umak u jednake porcije za cijeli tjedan. U hermetički zatvorenoj posudi, u hladnjaku, ovako pripremljena piletina može stajati 3 do 5 dana.

Obrok poslužite hladan. Dobar tek!

U trendu Bijela parmigiana s tikvicama Savršeno za ljeto Bijela parmigiana: Recept za zapečene tikvice sa šunkom i sirom Čiovo - 2 Nekad Boa, danas Čiovo Može i bez trajekta: Predivan otok nedaleko od Splita na kojem ćete pronaći pustinju, čisto more i rajske plaže Špageti s tunom Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 prefinih ljetnih jela za svaki dan ovoga tjedna