Sastojci:
350 grama svježih vrganja
4 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
5 jaja
sol i papar po želji

Priprema:
1. Vrganje obrišite vlažnom krpom ili ih nakratko stavite pod tekući mlaz da biste ih očistili. Narežite ih na kockice jednake veličine. Češnjak narežite na sitne komadiće.

2. U tavu ugrijte tri žlice maslinovog ulja, pa nježno pirjajte gljive i češnjak dok ne ispari većina vode. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.

3. U tavu dodajte preostalu žlicu maslinova ulja, pa razbijte jedno po jedno jaje u tavu. Drvenom kuhačom nježno miješajte dok se jaja ne počnu grudati.

4. Poslužite sa svježim peršinom, par kapi limuna i kriškama toplog kruha. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju