Thomas Pamperin je vlasnik, kuhar, konobar i perač posuđa u najmanjem restoranu u Danskoj – "Njordvestu". Ovaj ugostiteljski objekt može odjednom primiti tek osam osoba, a nalazi se na trgu Utterslev u Kopenhagenu.

 

A post shared by Thomas Pamperin (@njordvest) on

Umjesto da radim za ljude koji ne cijene moj rad, radije imam svoj restoran gdje mogu biti svoj. Iako mi ponekad nedostaje netko s kime bi mogao razgovarati, priznao je Thomas Pamperin, koji je restoran otvorio u rujnu 2016.

 

A post shared by punkufer.hr (@punkuferhr) on

Zbog manjka kvadrature njegov prostor za kuhanje je lišen velikih pomagala koja su karakteristična za profesionalne kuhinje. No unatoč tome ovdje se može naći aparat za pripremanje hrane sous-vide tehnikom, dvije pećnice i mikser.

 

A post shared by Thomas Pamperin (@njordvest) on

Za slijed od četiri ili pet jela, naplaćuje 39 i 46 eura, odnosno od 295 do 340 kuna. Cijena podrazumijeva i vino koje je sljubljeno s hranom koja se konzumira. U restoran se može donijeti i vlastito vino, čije se otvaranje naplaćuje 200 kuna po boci.

Lokalno uzgojene i nabavljene namirnice

 

A post shared by Thomas Pamperin (@njordvest) on

Prije nego otvori restoran u 18 sati Thomas pere suđe, glanca čaše i pribor za jelo, postavlja stol, usisava, zamijesi tijesto za kruh, izreže sve namirnice i pripremi sve ostale sastojke potrebne za večeru. Kada gosti odu, mora oprati cijelu kuhinju prije nego što zatvori u 23 sata.

 

A post shared by Thomas Pamperin (@njordvest) on

Kao i mnogi drugi mladi kuhari njegove generacije, Pamperin vjeruje u pripremu sezonske hrane koja je uzgojena na lokalnim gospodarstvima. Upravo zato jelovnik se stalno mijenja i prilagođava dostupnim namirnicama.

U mojoj kuhinji se ništa ne baca, čak i ako trebam potrošiti sat vremena više da iskoristim namirnicu do kraja, zaključuje Thomas Pamperin.

 

A post shared by Thomas Pamperin (@njordvest) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju