Dok ste na vlaku možete uzeti vrijeme za sebe i pročitati knjigu, popiti piće u vagon restoranu, fotografirati prekrasan krajolik... Putovanje vlakom je u većini slučajeva jedno posebno iskustvo!

Vlakom kroz srednju i zapadnu Europu
Ako želite razgledati što više, a da pritom prođete nekoliko država, sjeverna Europa pruža neke od najboljih ruta. Jedna od tih je i ona koja od Chura u Švicarskoj ide preko Pariza i Brugesa sve do Amsterdama. Idealno za ljubitelje sira i čokolade, s malo tulipana na kraju.


Pizza ili tjestenina
Ako ste ljubitelj povijesti i kulture, najbolja ruta za vas je ona od Venecije prema Siciliji. Ruta prolazi kroz Firencu, centar svjetske umjetnosti, preko Rima i Napulja (usput posjetite i Pompeje), i nastavlja se uz obalu sve do vrha ove divne europske čizmice.

Dobri koncerti u susjedstvu
Za dobar provod ponekad uopće nije potrebno putovati daleko. Jedna od tura koja je među najpopularnijima u Europi je ona koja svoj start ima upravo u Zagrebu, a nastavlja se preko Ljubljane, prema Beču i Bratislavi, da bi završila u Budimpešti! Džaba vam i Sejšeli i Maldivi ako niste obišli svoje dvorište!


Dašak orijenta

Želite li zaplesati na vatrenu španjolsku glazbu ili probati neka od najboljih vina Portugala? Sjednite na vlak u Barceloni, krenite putem Valencije, uhvatite vlak za Madrid, a tamo skrenite prema Lisabonu. Svoje putovanje završite uz čašicu portugalskog vina u Portu. Idila!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju