Mnoge od nas ova je duga zima dotukla i žudimo za malo rekreacije na svježem zraku kako bi se osjećali bolje ili barem u skladu sa svojim godinama. Nekretanje i stres utječe i na naše psihičko stanje pa smo odlučili izbaciti negativnu energiju i razveseliti se uz malo dobrog starog adrenalina i zabave u prirodi. Osmislili smo si vikend za pamćenje za vrlo male pare, a vas pozivamo da nam se pridružite.

1. Pokreni se - na biciklu ili quadu kroz prekrasno Međimurje

Nedaleko od Zagreba, samo sat i pol vožnje, nalazi se raj za avanturiste i rekreativce, Međimurje i njihove Terme Sveti Martin koje su već dobro znane kao početna točka svih uzbudljivih izleta po ovom zelenom kraju prvenstveno na biciklima, a odnedavno u svojoj stalnoj ponudi imaju zanimljive vožnje quadom.

Adrenalinskom vožnjom kroz šumu, prašnjavim putevima uz polja uljane repice, pješčanom stazom uz rijeku Muru ili pak klasičnm' kruzanjem' po asfaltu, vožnja s quadovima u društvu, odnosno povorci, u najmanju je ruku doživljaj kakav ne smijete propustiti. 

Ako ste pak raspoloženi za nešto još uzbudljivije isprobajte noćnu vožnju quadovima šumom ili još nešto ekstravagantnije- lov na zombije. Zombie Krampus Hunt sledit će vam krv u žilama ili vas dobro nasmijati. Quad koji vuče prikolicu na kojoj stojite s vašim društvom i branite se od zombija koji vas napadaju iz šume - adrenalinska zabava idealna za momačke, djevojačke ili malo drugačija obiteljska druženja. 

 

2. Adrenalinsko trčanje po stijenama i opuštanje uz šum valova

''Pašman. Otok bez granica. Otok sreće i radosti, malih ljudi velika srca.'', uvodne su rečenice službene stranice ovog malog otoka u zadarskom arhipelagu. I svakako ćemo se složiti, i nadodati da je to i otok adrenalinske zabave.

 

Otok Pašman poznat je po svojim raznolikim plažama, ali i zanimljivim događanjima za avanturiste i izvan ljetnih mjeseci poput škrapinga ili bajpasa- brdsko-biciklističkog rekreativnog maratona na stazama na kojima se izmjenjuju se usponi i spustevi koji su na početku zahtjevniji, dok je kasnije staza nešto ravnija, a vozi se bez obzira na vremenske uvjete.

3. Uzbudljivi vikend uz rafting i bosanske specijalitete

Ako za adrenalinskom avanturom želite posegnuti nešto dalje i pritom uživati u pravom road tripu s ekipom, predlažemo vam odlazak u susjednu Bosnu i Hercegovinu na uzbudljivi rafting na Tari i Drini koje se ističu najdužom rafting putanjom u BiH.

 

Upoznajte prirodne ljepote kraja kroz 18 km rijeke Tare i 15 km rijeke Drine, a kada vas brzaci umore odmorite se u bungalovima kampa Stari Dud smještenim u netaknutoj prirodi, gdje će vas hrastova i bukova šuma čuvati u hladu.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju