Martina Baran, direktorica tvrtke Prvo hrvatsko pivo 1664 d.o.o., potpisat će ovih dana ugovor s predstavnicima lanca restorana u Dubaiju, kako bi prve količine First blackradlera krenule na nekoliko tisuća nautičkih milja dug put iz riječke luke kroz Sueski kanal do Dubaija.

Direktorica Baran navodi kako već neko vrijeme pregovaraju i s Kinezima, koji su obišli osječko pivarsko postrojenje, kušali piva, a nakon toga su im iz pivovare poslali prve količine piva kao probne uzorke za kinesko tržište. Orijentacija prema inozemnim tržištima poduzima se kako bi se pivovara uposlila u punom kapacitetu, od 500.000 hektolitara.


U Zagrebačkoj je pivovari pak ovih dana potpisan ugovor o prodaji i distribuciji Ožujskog piva u Koreji. Prilikom potpisivanja ugovora veleposlanik Hyungwon Suh istaknuo je da se nada da je ovo tek početak gospodarske suradnje između dvije države, dok je turistički boom već počeo - više od 200 tisuća Koreanaca posjetit će ove godine našu zemlju. Jedva čekamo i prvi korejski restoran!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju