Jeste li znali da se u 100 grama brokule nalazi tek 35 kalorija, ali da to ukusno povrće obiluje vitaminom C i K, prehrambenim vlaknima te kalijem i željezom?
Kada se njemu pridodaju mrkva i celer, dobiva se prava mala imunitetna bomba.
Donosimo vam recept za fino varivo s piletinom i povrćem koji odlično zasićuje te se vrlo lako priprema.
Sastojci:
- ½ kg piletine iskoštenog batka i zabatka
- 1 l pilećeg temeljca
- 300 grama krumpira
- 150 grama brokule
- 1 luk
- 1 lovorov list
- 2 mrkve
- 1 stapka celera
- 2-3 češnja češnjaka
- 2 žlice svježeg peršina
- 2 grančice timijana
- malo ulja za pirjanje
- sol i papar po želji
Priprema:
- Pileće meso narežite na kocke otprilike iste veličine i debljine. Dobro ga posolite i popaprite. Popržite ih na malo masnoće sa svake strane dok ne dobiju zlaćanu boju površine. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
- Izvadite meso iz lonca i pokrijte ga.
- Na preostaloj masnoći propirjajte luk i češnjak narezan na sitne kocke.
- Dodajte mrkvu i celer narezane na otprilike iste komade. Sve dobro promiješajte i pirjajte nekoliko minuta.
- Podlijte povrće pilećim temeljcem, vratite u posudu meso, ubacite oguljen i narezan krumpir, lovorov list te grančice timijana.
- Kuhajte sve zajedno dvadesetak minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja.
- Pred kraj kuhanja u lonac ubacite svježu brokulu narezanu na manje cvjetove i dodajte još začina po potrebi.
- Poslužite toplo sa svježim peršinom te uz krišku domaćeg kruha. Dobar tek!