Stotine umjetnika udružilo je snage kako bi Schöneberg u Berlinu dobio najveći street art muzej, a u duhu slobodne forme ulaz se ne naplaćuje. Fascinantne instalacije i murali krase interijer, ali i vanjske zidove Muzeja urbane suvremene umjetnosti koji dočekuju posjetitelje.

> 5 stvari koje morate doživjeti u Njemačkoj

Izložene su i brojne skulpture, a u knjižnici se može naći literatura o umjetnosti koja je prije bila sinonim za alternativnu, često mračnu, underground scenu. Nerijetko zabranjivana umjetnička djela nepoznatih autora koja žive u trenutku reflektirajući vrijeme i mjesto, odraz su stvarnosti u kojima su nastala, a jedna je od njihovih posebnosti neizbježna nestalnost forme.



Predviđen je i prostor za radionice te nastupe uživo, kao i mjesto za istraživanje urbane umjetnosti. Kustos Yasha Young tvrdi kako je glavna ideja bila stvoriti muzej koji živi i diše zajedno s gradom te zaštititi djela uličnih umjetnika. Neki od najpoznatijih koji su u berlinskom muzeju dobili počasno mjesto jesu 1010, Shepard Fairey, Evol, Olek, Icy i Sot.

> Islandski muzej penisa: Najmanji ima 2 milimetra, a najveći ohoho...

Muzej koji se stilom naslanja na najveće platno street arta, odnosno Berlinski zid, pretvaraju najveći njemački grad u pravu poslasticu i nezaobilaznu destinaciju za ljubitelje urbane kulture. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju