Da, da, Islanđani su odlučili napraviti prilično bizaran muzej, koji sadrži penise više različitih vrsta, tako da u njemu nije zastupljen samo onaj ljudski, već ćete tu naići na sve i svašta! Eh, gdje su oni dani kad smo mislili kako je zagrebački 'Muzej prekinutih veza' čudna i bizarna stvar…

Ako vas put nanese u glavni grad Islanda, Reykjavik, nemojte propustiti priliku za posjet ovom jedinstvenom muzeju po imenu Hið Íslenzka Reðasafn. Ovdje se nalaze penisi svih vrsta i oblika, kako ljudskih tako i onih životinjskih, ali i oni koji vjerojatno ne postoje, mada će vas kustos pokušati uvjeriti u suprotno.

Dakle, uz one stvarne penise, ovdje su izloženi i oni koji su nekoć pripadali muškim sirenama, vilenjacima, duhovima… Da, duhovima.

Ukupno se u muzeju nalazi preko 250 penisa, a posebno je zanimljivo vidjeti onaj od hrčka veličine 2 milimetra (gleda se povećalom), kojem je suprotan glavić penisa kita, od 1,7 metara. Naravno, ima i veličanstvenih ostalih primjeraka, ne bojte se.

Zanimljivo je kako muzej radi još od davne 1997., a danas ga posjećuje nekoliko tisuća ljudi godišnje. Također, 60 posto posjetitelja su žene, a za posjetu muzeju potrebno je platiti kartu od 1500 kruna, tj. 88 kuna.

Ako planirate put u Reykjavik, svakako uvrstite ovaj zanimljivi muzej na popis stvari koje obavezno morate vidjeti, a više o njemu istražite na službenoj stranici. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju