Jedna od najvećih europskih zemalja prepuna je raznolikosti, pa u njoj možete uživati i zabavljati se u izlascima, ali i učiti o kulturi zemlje. U svakom slučaju, ako ove godine planirate posjet, učinite neku od sljedećih stvari.

Opuštanje u vodenom parku "Tropical Islands"

Nekadašnja sovjetska zračna baza prenamijenjena je u mnogo zanimljiviju stvar: veliki vodeni park. Nalazi se u blizini Berlina, otvoren je 24 sata dnevno i nudi zabavu za cijelu obitelj, od 7 do 77 godina te poseban program za proslavu Nove godine.


Posjet dvorcu Lihtenštajn

Dvorac se smjestio na litici u švapskim Alpama, a sagrađen je u 19. stoljeću kao posjed za lovačke aktivnosti kralja Frederika prvog. Na vođenim turama možete istražiti bogato sređene sobe prepune umjetničkih djela, ali vjerojatno ono najljepše je neprocjenjivi pogled na Alpe.

Prisustvujte kulturnim događajima u Heidelbergu


Vrlo popularna turistička destinacija doista izgleda kao s razglednice. Glavne atrakcije su srednjovjekovne i barokne zgrade u koje spadaju i ruševine slavnog renesansnog dvorca. Uz sve ovo, grad je i jedno od kulturnih središta. Ove će godine ugostiti razne umjetničke, kazališne i glazbene festivale.

> Nevjerojatan njemački grad do kojeg ne voze ni vlakovi ni busevi, a vrvi turistima

Uživanje u bavarskim Alpama

Da. Njemačka očito ima više Alpi, a jedne od njih su i bavarske, koje su se smjestile u jugozapadnom dijelu regije. One nude sjajne i zabavne aktivnosti tijekom cijele godine: Od planinarenja, bicikliranja i kampiranja ljeti pa do uživanja u zimskim sportovima zimi.

> Milijun razloga za posjet zemlji nevjerojatnih ljepota

Posjet Münchenu


Glavni grad Bavarske jedan je od najljepših gradova u Njemačkoj. Nudi apsolutne sve, od povijesne arhitekture i prvoklasnih muzeja do hipsterskih barova i klubova. Naravno, najbolje vrijeme za posjetu je vjerojatno kraj rujna, kad se održava svjetski poznati Oktoberfest. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju