Nakon obilježavanja 20 godina u Hrvatskoj, Kotanyi otvara vrata jedinstvenog Gourmet Kluba u Savskoj ulici u Zagrebu. Prostor je namijenjen razmjeni iskustava i znanja za one koji u kuhinji uvijek iznova pronalaze nove izazove i zadovoljstvo, a kreativnost najviše vole izraziti u pripremi vrsnih jela.

Prva važna događanja u tom gurmanskom klubu počet će već početkom iduće godine. Tada se očekuju masterclassovi eminentnih chefova s naglaskom na promociji mediteranske kuhinje. Oni će svoja znanja podijeliti s kolegama iz zemalja regije.

Povodom tog događaja, Kotanyi je okupio ljude koji dijele neiscrpno nadahnuće i strast prema kuhanju kojem su posvetili svoj život. Na pitanje kako pripremiti blagdansku gozbu koja će razveseliti obitelj i goste te pritom spojiti tradiciju s modernim pristupom hrani, svoje su odgovore dali neki od najboljih kuhara.

Od onih najmlađih, studenata visoke škole za gastronomiju Aspira pa do legende gastronomije Steve Karapandže, kojem se pridružila blogerica Lana Klingor-Mihić, a sve kako bi pripremili tradicionalnu puricu s mlincima, crvenim zeljem i kestenima. Svoja umijeća pokazao je i David Skoko uz Dragana Jovanovića iz Gastro Kluba Pula, a da bi oni mogli pripremati razne delicije od vrhunske tune, pobrinula se ekipa mladih ribara i talentiranih kuhara iz HOOK&COOK-a. 

Lana Klingor-Mihić i Stevo Karapandža Lana Klingor-Mihić i Stevo Karapandža (Foto: PR)

Hrvoje Zirojević uz asistenciju Matka Bukovca pripremio je razna jela od bakalara. Pero Savanović jelovnik je obogatio glaziranim mini pilićima. Za slatko na kraju se pobrinula Suzy Josipović Redžepagić, koja nas je razveselila raznim sitnim božićnim kolačićima i panettone pudingom. Idealna blagdanska jela chefovi predlažu uz vina Coronica, a miksolog Marin Nekić uz neki od zimskih koktela.

Alpska ruta: Nevjerojatna šetnja između zidova od snijega visokih 20 metara Japan Japan Japan +1 Japan

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju