TripAdvisor, najpopularnija svjetska stranica koja se bavi recenzijama odredišta, hotela, restorana i raznih atrakcija, objavila je podatke o najrecenziranijim mjestima, atrakcijama i još mnogim zanimljivostima u 2017. godini.

Grad
kojii se najviše komentiralo i ocjenjivalo ove godine jest prijestolnica Velike Britanije, London. Iako nije najposjećeniji, turisti očito vole ocjenjivati i pisati sve vezano uz njega. Nije ni čudo, s obzirom da vas tu čekaju Big Ben, Buckinghamska palača, Britanski muzej...



Kad je o hotelima riječ, onaj koji je dobio najviše recenzija nije se smjestio ni u Parizu, ni Rimu, niti New Yorku, već u Dominikanskoj Republici! Riječ je o hotelu Hard Rock u Punta Cani koji je rezerviran za one s dubljim džepovima, ali sudeći prema slikama, s njim je jako teško pogriješiti.

Što se tiče atrakcija, najviše recenzija u 2017. dobila je jedna nedovršena građevina. Jasno, čim kažemo „nedovršena“, možete zaključiti kako je riječ o velebnoj Gaudijevoj crkvi u Barceloni, pa je tako Sagrada Familia u 12 mjeseci zavrijedila gotovo 30 tisuća komentara.



S obzirom da TripAdvisor preko svoje stranice nudi i mogućnost bukinga, mnogi su to iskoristili za posjet Burj Khalifi u Dubaiju, najvišoj građevini svijeta, koja je postala najbukiranija atrakcija putem ove stranice. Kad je u hotelima riječ, putem TripAdvisora najpopularnije je uzimati hotel Boston Park Plaza.

Narod koji najviše koristi TripAdvisor za ocjenjivanje jesu Japanci, dok su primjerice Britanci najviše komentara upisivali na Valentinovo. Vrlo romantično, što drugo kazati.

S druge strane, neke zemlje očito nisu nikako zanimljive turistima, pa se tako Eritreja našla na samom dnu. Naime, stvari vezane uz nju, bilo da je riječ o hrani, atrakcijama ili nečem trećem, ovo je godine ocijenilo tek – 9 osoba.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju