1. Namočite crveni luk u hladnu vodu kako biste smanjili njegovu ljutinu. Ovaj trik iskoristite kada pripremate salatu ili neko drugo jelo koje zahtijeva svježe komadiće luka.

2. Uvijek podlijevajte s temeljcima, a ne običnom vodom i tako unaprijedite okus svim jelima koje pripremate.

3. Dodajte prstohvat soli u bilo koju slasticu s čokoladom, i tako naglasite okus ove tamne namirnice.

4. Želite li svoje kuhanje dovesti na novu razinu, počnite se služiti octom balsamicom. On se osobito dobro slaže s jagodama, pečenim povrćem i rezancima. Ne samo da je ukusan, već je i zdrav.

5. Ako želite lijepu smeđu koricu na pečenju, meso prije pečenja obrišite papirnatim ručnikom kako bi uklonili dodatnu vlažnost.

Uvijek meso stavljajte na vruću tavu, i uvijek osigurajte dovoljno mjesta za termičku obradu na vrućoj podlozi. Nemojte pretjerivati s količinom mesa u tavi!

6. Ulijte malo votke u tijesto za pitu, i tako ga učinite ekstra ‘pahuljastim’. Tijesto će vam bolje ispasti ako prilikom miješanja koristite hladne komadiće maslaca.

7. Želite li da vam jaja na kajganu budu posebno mekana i slasna? Ubacite u njih nešto kukuruznog škroba koji ih sprječava da se previše ispeku.

8. Ako nemate vremena za polaganu termičku obradu mesa ili dugu marinade, svježe meso možete omekšati i s malo sode bikarbone. Snažan okus sode u brzopoteznoj marinadi ‘kamuflirajte’ s malo limunovog soka.

9. Održavajte kuhinjske noževe na pravilan način pa će vam dulje trajati, a jela će biti bolja. Nemojte ih previše namakati u vodi, perite ih ručno, a držite ih u drvenom stalku koji ih najmanje ‘troši’.

10. Uskladite temperaturu hrane koju služite s tanjurima na koje ih stavljate. Topla jela poslužite na tanjuru koje ste na pet minuta zagrijali u pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva, a deserte na tanjurima koje ste dvadesetak minuta držali u hladnjaku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju