1. Pomiješajte tjesteninu i avokado
Avokado je iznimno zdravo voće bogato bjelančevinama koje je idealno za pretvaranje u efektni umak. U blenderu napravite pesto uz dodatak bosiljka, tostiranih pinjola i cherry rajčica, pa ga pomiješajte sa špagetima.

2. Kuhajte tjesteninu ala rižoto
Pravi rižoto se tijekom kuhanja na tavici lagano podlijeva temeljcem, zbog čega riža ispušta veću količinu škrobi i postaje kremasta. Na isti način možete napraviti i tjesteninu te tako uštedjeti na vrhnju za kuhanje.

3. Tjestenina sa sezamom
Umak od sezama nije samo koristan alat za pripremu humusa. Tahini možete iskoristiti i za pretvaranje jela od tjestenine u kremasto jelo. Pomiješajte malo tahinija s mlijekom od badema, umakom od soje, limunovim sokom i medom, pa ovaj fin umak prelijte preko željene tjestenine.

Ručak usred vinograda: Domaća hrana na jednoj od najljepših terasa u Sloveniji