Britanski chef ne reže lignje na kolutiće. Naprotiv, unutrašnju stranu očišćene lignje nježno će zarezati tupim nožem, a potom uvaljati u brašno koje je “začinio” sa solju, paprom, origanom te mljevenim sjemenkama komorača.

Svaki komad lignje će prekriti ovom mješavinom te otresti višak brašna.

Pržene lignje 5 grešaka zbog kojih nam pržene lignje ispadaju loše kad ih pripremamo kod kuće

Duboki lonac napunit će biljnim uljem i čekati da isto dosegne temperaturu od 170 Celzijevih stupnjeva. Ako nemate termometar, Jamie Oliver predlaže da u ulje bacite tanku krišku krumpira. U trenutku kad će zlatno smeđi krumpir isplivati na površinu lonca – ulje će biti spremno za prženje.

U ulje prvo stavlja krakove koje se peku otprilike 90 sekundi, dok će ostatak lignji staviti u ulje na otprilike polovicu toga vremena jer je njima potrebno manje za termičku obradu.

Zlatnosmeđe komade lignji izvadit će iz ulja te staviti na papir za upijanje masnoće, a potom će one veće komade narezati na kolutiće.

Stara Sava Gdje pojesti dobre pržene lignje u Zagrebu?

Prženje lignje će poslužiti s majonezom koju je začinio s čili papričicama.

Kako Jamie Olvier peče savršeno hrskave, a sočne lignje, pogledajte u YouTube videu.