Višedesetljetni san zbijen u četiri dana ostavio me naizgled praznih utisaka, poput izgubljenog osjeta nakon siline različitih mirisa u malo vremena. Od lipnja slažem taj mozaik doživljenih zadihanih sličica. Možda ću prije nazad nego li sastaviti postojeći, piše u postu na blogu Tu sam.

Toscanu, kao ni dio odškrinute Ligurije u Pet zemalja, ne preporučujem preletjeti s agencijskim razgledom i u tri noćenja, makar uz pratnju fenomenalne Ingrid, enciklopedije podataka. U nju se treba preseliti pa je polako, s odmacima, guštati u gutljajima kave ili chiantija.

Blogericu je oduševio toskanski grad i općina Lucca, za koju kaže da je grad za pješačenje, moju omiljenu sportsko-meditativnu disciplinu.

Ono malo što je stalo u taj dan pretvorila sam u sliku koja me uporno zove nazad: Iako nekadašnji grad svile, konkurent Bizantu, na mene je ostavio jak dojam s izlozima nedjeljno zatvorenih prodavaonica mirisnih kožnih torbi od 40-30-20 povoljnih eura i šarenih čokoladarnica...

Što je sve doživjela na svojem putovanju po Toskani, pročitajte na blogu Tu sam, a u fotogaleriji doživite dio atmosfere iz toga talijanskog bisera.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju