Rižoto od priljepaka, svježih kozica i dimljenih dagnji u restoranu Laganini na Palmižani poslužuje se sa sladoledom. Vrsni chef Hrvoje Zirojević poznat je po maštovitim jelima koje ljeti priprema u morskom raju za nautičare, a toplo-hladni rižoto jedno je od omiljenih. Tu je kombinaciju osmislio posve slučajno, a jelo je pun pogodak – kremasto, aromatično i uzbudljivo zahvaljujući razlici u temperaturi.

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Rižoto Rižoto (Foto: PK)

"Vrući rižoto i kremasti sladoled savršena su kombinacija. Ideja za sladoled nastala je slučajno. U hladnjaku nam zna ostati viška sira, odnosno kore s 'mesom', kako mi kažemo u kuhinji. Šteta ga je baciti, ali ne možemo ga poslužiti gostu pa sam ga naribao, pomiješao s vrhnjem i reducirao, izmiksao i protisnuo kroz fino sito.

Stavio sam ga u aparat za sladoled, ali možete ga i ostaviti u zamrzivaču. Sladoled se karamelizira smeđim šećerom i doda se još malo maslinova ulja. Odlično ide s vrućim rižotom", kaže Hrvoje Zirojević.