Rižoto od priljepaka, svježih kozica i dimljenih dagnji u restoranu Laganini na Palmižani poslužuje se sa sladoledom. Vrsni chef Hrvoje Zirojević poznat je po maštovitim jelima koje ljeti priprema u morskom raju za nautičare, a toplo-hladni rižoto jedno je od omiljenih. Tu je kombinaciju osmislio posve slučajno, a jelo je pun pogodak – kremasto, aromatično i uzbudljivo zahvaljujući razlici u temperaturi.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Šumske gljive Odaberite stranu Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja? Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

Rižoto Rižoto (Foto: PK)

"Vrući rižoto i kremasti sladoled savršena su kombinacija. Ideja za sladoled nastala je slučajno. U hladnjaku nam zna ostati viška sira, odnosno kore s 'mesom', kako mi kažemo u kuhinji. Šteta ga je baciti, ali ne možemo ga poslužiti gostu pa sam ga naribao, pomiješao s vrhnjem i reducirao, izmiksao i protisnuo kroz fino sito.

Stavio sam ga u aparat za sladoled, ali možete ga i ostaviti u zamrzivaču. Sladoled se karamelizira smeđim šećerom i doda se još malo maslinova ulja. Odlično ide s vrućim rižotom", kaže Hrvoje Zirojević.