Mnogim rekreativcima trčanje nije samo sportska aktivnost nego i izgovor za putovanje, druženje i piće nakon utrke. Vođeni parolom da nije presudno pobijediti nego otkrivati prirodne i druge ljepote, organizatori osmišljavaju sve primamljivije trke na kojima se ne ispituju nužno granice izdržljivosti.

Buzet: Lov na tartuf

Orijentacijska pustolovna utrka u Buzetu kombinira trčanje, vožnju biciklom, psa ili svinju te pregršt zabave, a kako ne bi bila prelagana, organizatori je svake godine malo više zakompliciraju. Da biste sudjelovali u trci, potrebno je pronaći još jednog entuzijasta, a u timu mora biti i pas ili svinja koji će pronalaziti tartufe. Boduju se riješeni zadaci, kao i pronađeni tartufi. Utrka je zakazana za 4. 11. i vremenski je limitirana na 7 sati. 

Zagreb: Rock'n'run

Trka uz Jarun lagana je, bez uzbrdica i prati ju odlična muzika. DJ i live band zabavljaju publiku i nakon trke pa se očekuje odličan tulum uz jezero.Trčat će se 1. listopada, a može se odabrati 6,3 kilometra ili napraviti krug više. Prijašnjih godina natjecatelji su u startnim paketima dobivali i glazbeni DVD kako bi mogli zaplesati uz hitove i prisjetiti se trkačkih uspomena.

Umag: Istrian wine run

Treći rujna datum je koji vinoljupci imaju upisan u trkačkoj knjižici. Malo manje trčanja, malo više terana te malvazije, i svi su odlične volje. Jedna od najpopularnijih utrka u Hrvatskoj slavu duguje spoju rekreacije i zabave. Trkači (najčešće ludo odjeveni) obilaze vinske podrume i degustiraju ponajbolje istarske kapljice, a pritom je rezultat najmanje važan.

Pivska milja: Pula

U srpnju se Pivska milja pila i trčala na Uljaniku u Puli. Iako se zadatak ne čini previše teškim za ozbiljne pivopije, ipak je potrebno nešto truda za četiri pića i četiri kruga. Stroga pravila nalažu da se trgne 0,35 decilitara piva od najmanje 5 posto alkohola te zaokruži 400 metara, odnosno milja. Trkačka forma jednako je važna kao i pivska, a važno je i znati se nositi s podrigivanjem.



Zagreb: Cajtnot urban challenge

Na zagrebačkoj utrci kojom se upoznaje grad nije presudna brzina u nogama nego u glavi. Odmakom od onih utrka u kojima pobjeđuju najbrži, u Cajnotu je presudna taktika, ali i odabir partnera jer se trči u dvočlanim timovima. Pobjeđuje onaj koji u najkraćem vremenu odgovori na što više pitalica koje vode do različitih mjesta u gradu. Ove godine trčala se u ožujku, a do iduće godine veselimo se reprizi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju