Istražite kolonijalni Leon

Leon je mali, liberalni grad u kojem ćete naići na prijateljski raspoloženu atmosferu, idealnu za svijet backpackera i drugih putnika. Prvi dan iskoristite samo za istraživanje grada i šetnju po gradskim trgovima i ulicama. Nikako nemojte propustiti opustiti se uz mojito u nekom od brojnih živopisnih barova u gradskoj jezgri.

Surfanje na vulkanu Cerro Negro
Cerro Negro je relativno mlad vulkan i jedan od najaktivnijih. Do sada je eruptirao 23 puta, a posljednji put 1999. godine. Nakon penjanja, koje traje oko jedan sat, dolazite na vrh s kojeg s spuštate na dasci. Nije da je vožnja brza, ali je prepuna adrenalina i prljavštine.


Istražite arhitekturu Grenade
Grenada je najstariji grad središnje Amerike i poznata je kao fascinantan i živopisan grad prepun kolonijalnih arhitektonskih dragulja. Crkve iz 17. stoljeća, skriveni vrtovi i mnoge stare kuće svakako su vrijedne istraživanja. Posjetite i katedralu koja se nalazi na središnjem trgu s čijeg se tornja pruža predivan pogled na oklicu.

Pojedite fritangu ili nacatamal
Nacatamal je zapravo tortilja punjena svinjetinom, piletinom i povrćem, i sve to zamotano i skuhano u bananinom lišću. Fritanga je pak jeftino, ali ukusno jelo, koje se poslužuju na ulicama. Zapravo se radi o tortilji čiji nadjev birate iz velike ponude namirnica. Svakako preporučamo da isprobate jedno od mnogih ribljih jela. Fascinantno je što ćete već za 15 kuna dobiti ručak od 3–4 slijeda.


Shopping na tržnici Nica
Kao i u mnogim drugim državama Latinske Amerike tržnice su mjesta oko kojih se vrti cijeli život grada. U Granadi provedite jutarnju šetnju na tržnici Municipial prepunoj boja, mirisa i okusa.  U Masaju postoje dvije tržnice koje se svakako isplati posjetiti. Prva je novija i predviđena je za turiste i na njoj se prodaju umjetnine i suveniri, dok je druga više za lokalno stanovništvo s raznolikom ponudom svakodnevnih potrepština.

Noćno pješačenje na vulkan
U Nikaragvi postoji 25 vulkana od kojih je devet aktivno. Dva se nalaze u blizini Masaya i Grenade. Preporučujemo pješačenje na Masay zbog predivnog pogleda na Mombacho i Grenadu, te zbog kraterskog jezera Apoyo.

Okupajte se na otoku Little Corn
Ovaj otok svakako morate posjetiti. Svega 10 kvadratnih kilometara površine prekriveno palmama i pješčanim plažama i sve to okruženo predivnim koraljnim grebenom. Kad ste jednom na ovom otoku nećete imati puno toga za raditi osim jesti, piti i kupati se. Ali ljepota samog otoka je toliko divna da se isplati nabaciti pokoji kilogram. Uz plivanje možete roniti kraj koraljnog grebena, a ako još niste ronili, drage volje i za tek šaku dolara će vas naučiti kako se to radi.


Daskanje na plaži San Juan del Sur
Ovo je pravo mjesto za sve zaljubljenike u surfanje. Sama plaža je svjetski poznata po valovima i svake godine je posjećuje mnogo surfera koji se ovdje opuštaju na valovima. Ako niste zaljubljenik u surfanje možete istražiti lokacije na kojima se gnijezde kornjače koje su već toliko navikle na turiste da ih se uopće ne boje.

Festivali
Stanovnici Nikaragve vole festivale. Najveći festival je Karneval u ožujku koji okuplja puno bubnjara i plesača u šarenim kostimima. Rio u malom. U gradiću Jinotepe se krajem siječnja odvija festival San Sebastian, kombinacija religioznog slavlja s folklorom, a ovaj katoličko – poganski festival odvija se neprekidno od kolonijalnog doba. U vrijeme Božića i Uskrsa u svim gradovima odvijaju se velika ulična slavlja.

Zavirite i u galeriju slika, i polako pakirajte kufere...

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju