"Nevjerojatno otkriće dvojice mladih Hrvata!", možda će danas takvi i slični naslovi zauzeti prve stanice svih važnijih svjetskih medija. Možda je sve spačka Googlea, koji slavi 20 godina, a možda je sve samo bug, koji je unio malo više uzbuđenja nego što je možda trebao u našu redakciju...

Kada nam je jutros, neposredno nakon dolaska u redakciju, zazvonio telefon ništa nam nije dalo naslutiti da bi ovaj četvrtak mogao započeti tako uzbudljivo. Naime, kolega Tibor, čije se ime pojavilo na zaslonu redakcijskog telefona i njegov hrabri suputnik Sandro otkrili su oazu usred ledom i snijegom vječno okovane Antarktike. Ova dva virtualna istraživača i neustrašiva pionira u nekoliko klikova srušila su sva istraživanja u proteklih gotovo dva stoljeća i očito razotkrili znanstvenike koji nas godinama zasipaju lažnim informacijama

Ako je Tiborovo i Sandrovo otkriće točno, a nepobitni dokazi su tu, pitanje je, je li i polarni san Davora Rostuhara ipak bio polarni san s tropskim odmorom u ovoj oazi usred Sedmog Kontinenta!?

Na slikama i na ovom linku jasno se vidi da na Antarktici postoji nešto što bismo opisali kao cool bar u nastajanju, napuštenu tvornicu kokaina ili ipak, sudeći prema broju japanki, obiteljsko imanje koje treba generalku. Na slikama se vidi i jedan dječak koji spava na podu, pa se toplo nadamo da je riječ o ovom zadnje spomenutom slučaju, a s obzirom na građevni materijal koji je poslagan uokolo, čini nam se da je upravo tako. Daljnje istraživanje dovelo nas je do malenog otoka Panjang, koji se nalazi uz obale Jave. Izgleda kako je riječ o, vjerojatno bivšoj, tvornici namještaja Aliyaja Furniture, a kako se našla tisućama kilometara dalje od spomenutog mjesta vjerojatno znaju u Googleu.

S obzirom na teoriju o ravnoj Zemlji i da je to stvarno uspjelo proći, moramo se odmah ograditi od "blaćenja" znanstvenika i uništavanje Rostuharova sna, jer nikad ne znamo tko može ovo pročitati.

Zato smo sigurni da će naš zajednički šef sigurno pročitati, ali tu nema nikakvog ograđivanja, neka Tibor i Sandro sami njemu objasne zašto su usred radnog vremena klikali po Google Street Viewu, i to baš na Antarktici... ;)

 

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju