Umjesto jednoličnih sendviča, sa šunkom možete napraviti i niz maštovitih jela. Oživite ostatke mesa i uz pomoć jednostavnih kuharskih ideja transformirajte ih u okrepljujuće obroke.

1. Ispržite jaja na kajganu s komadićima kuhane šunke.

2. Kockice šunke možete dodati proljetnoj fritaji ili omletu.

3. Napravite hladnu salatu od sjeckanog povrća i voća. Odlično će vam odgovarati kombinacija luka, kruški, kuhanih jaja i šunke.

4. Napravite toplo-hladnu salatu na bazi tjestenine, mesa i povrća.

5. Ispecite palačinke, napunite ih sirom i šunkom pa ispohajte kao što biste to učinili s bečkim šniclom.

6. Manje kalorična varijanta: palačinke nemojte pohati, a umjesto sira odaberite svježu salatu, na primjer - matovilac.

7. Kockice šunke dodajte u proljetnu juhu i tako osnažite okus ovog sezonskog hita.

8. Skuhajte gusto varivo od graha.

9. Upotrijebite za pripremu umaka bolognese.

10. Ispohajte kriške kuhane šunke, pa poslužite uz salatu od sezonskog povrća.

11. Ispecite pizzu od tijesta kojeg ste sami zamijesili.

12. Pomiješajte s kuhanom tjesteninom, povrćem, sirom, svježim jajima i vrhnjem pa zapecite u pećnici i poslužite uz hrskavu zelenu salatu.

13. Napunite pileća prsa šunkom, sirom i začinima, zarolajte u oblik valjka pa skuhajte u vodenoj kupelji ili ispecite na tavici.

14. Zapecite komadiće šunke s krumpirom i začinskim biljem u pećnici.

15.  Ispecite slane muffine s dodatkom šunke.

Ideju za kulinarske majstorije od ostataka uskrsne šunke pronađite u našoj slasnoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju