Mama Biljana i sin Mak već su stari lisci u našoj kuhinji, a ovoga puta boriti će se protiv mame Jadranke i sina Antonija. Emisija će biti prepuna iznenađenja. Naše natjecatelje dočekati će 2 zvona što znači obavljanje više zadataka u isto vrijeme. Kako će se dečki u tome snaći? Nemojte propustiti novo izdanje najzabavnijeg kuharskog showa Moja mama kuha najbolje!

Epizode koje ste propustili besplatno pogledajte na NovaPlus.

Biljana Pavelić, 49

Biljana Pavelić je majka dvaju sinova i radi kao profesor informatike u srednjoj ekonomskoj školi. Nadimak joj je teta Infica. Stariji sin je zaposlen, mlađi studira u Grazu. Vedra je, vesela, spremna svima pomoći, u slobodno vrijeme biciklira i igra squash, te šije. Najviše voli iz ničega napraviti nešto. Pokreću je uspjesi, nove ideje i spoznaje. Kaže da joj pobjeda nije bitna, a sudjelovanje u emisiji vidi kao putovanje u kojem treba uživati, dobro se zabaviti, ali i dati sve od sebe, čak i više od onog što misliš da možeš.

Mak Pavelić, 22

Sin Mak mlađi je Biljanin sin i studira arhitekturu u Grazu. Otvoren je, pozitivan i ambiciozan. Voli gledati u otvoren frižider, kroz prozor što susjedi rade, kakvo je vrijeme vani, gdje je majka parkirala auto. Voli sjediti na radnoj površini i jesti kekse i mlijeko ili pričati s nekim. Jedna od najdražih radnji u kuhinji mu je vađenje stvari iz vrećica nakon kupovine namirnica. Mamu najviše izbaci iz takta kad Mak ne posprema za sobom, bilo u sobi, kuhinji, autu ili na plaži. Kaže da nije neuredan, nego jednostavno nema potrebnu pospremiti istog trena, kao što je to slučaj kod nje. Ona posprema još dok kuha, što je razina sposobnosti koju on ne vjeruje da će ikada dostići. Ne može izdvojiti najdraže mamino jelo, jer kaže, bila bi to uvreda za sve ostale koje pripremi.

Jadranka Kraina, 43


Kućanica je i ponosna majka troje djece. Bila je sportski tip, bavila se profesionalno nogometom (igrala s Macom Maradonom). Danas joj je posao biti majka i domaćica i to postaje njezina ljubav i strast. Amaterski se bavi pjevanjem (obožava grupu Magazin). Na YouTubeu možemo pronaći njezinu obradu grupe Magazin - Ti si želja mog života. Najviše od svega voli svoju djecu na koju je izrazito ponosna. Jadranka najviše voli pripremati tradicionalnu hranu. Kaže kako voli klasična jela, kao što su špinat, kremšnite, krpice sa zeljem, sarmu, te pohano meso. U kuhinji se odlično snalazi, voli da je njezina kuhinja uredna. Svoju kuhinju naziva kuhinjicom, jer je vrlo mala, tako da ne voli da joj itko u tom poslu pomaže. Kako kaže, svako pomaganje u tako maloj kuhinji više je odmaganje nego išta drugo.

Antonio Kraina, 20


Sin Antonio ima 20 godina. Za sebe kaže da je umjetnička duša. Voli fotografiju, te amaterski fotografira, pjeva i snima spotove. Na Internetu možemo pronaći video u kojemu pjeva pjesmu Dine Merlina, koji mu je ujedno i omiljeni izvođač. Što se tiče kuhanja, nije vješt u tome. Ono što zna pripremiti su palačinke (kaže njegove su debele i fine, a mama voli one tanke). No, priznaje, i dan danas mu se zna dogoditi da pripremi palačinke koje su ukućani primorani jesti žlicom.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju