Vanil bajadera

Sastojci za keks biskvit:


100 g margarina, 50 g šećera, 2 žlice kakaoa, 250 g mljevenog keksa, 100g isjeckanih i preprženih lješnjaka, 50 ml soka od naranče.

Sastojci za kremu:

400 ml mlijeka, 1 puding od vanilije, 2 žlice šećera, 50 g margarina.

Sastojci za glazuru:


100 g čokolade, 30 g margarina, malo vode.

Priprema:


1. Pjenasto žlicom umutiti margarin. Dodati kekse, lješnjake, kakao i sok od naranče te lagano miješati.

2. Kalup obložiti papirom za pečenje, te uliti pripremljenu keks smjesu. U malo mlijeka dodati jedan puding od vanilije, umutiti ga, te skuhati u ostatku zagrijanog mlijeka sa šećerom.

3. U ohlađen puding dodati margarini dobro izraditi. Kremu istresti preko keks biskvita, te preliti glazurom od čokolade.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju