Poznata sisačka tvrđava Stari grad, kod koje se odigrala Bitka kod Siska 22. lipnja 1593. godine, privlači sve koji posjete ovaj grad. Tvrđava je spomenik nulte kategorije, a osim stalnog postava, vezanoga za bitku, ovo je lokacija na kojoj se redovno postavljaju različite izložbe, a i kulisa je ljetnih manifestacija.

Kako je utvrda otvorena za javnost samo dio godine, Turistička zajednica Grada Siska osmislila je način da ju posjetitelji obiđu bilo kada. Postavili su Interaktivni projekcijski vodič utvrde koji prezentira povijest zdanja digitalnom tehnologijom, a tijekom zimskih mjeseci, kada je utvrda zatvorena za javnost, postavljen je u prostor Gradskoga muzeja "Sisak".

Interaktivni projekcijski vodič utvrde omogućava individualnim posjetiteljima bolje razumijevanje povijesti utvrde i njezine važnosti za povijest Hrvatske i Europe. Sustav kontinuirano projicira uvodni tekst i animaciju. Posjetitelji mogu pomoću sučelja na tabletu, uz prezentacijski panel birati pitanja koja ih zanimaju i na koja vodič daje odgovore.

Ovaj vodič, kao digitalni oblik komunikacije moguće je kontinuirano nadograđivati, proširivati te oblikovati sukladno zahtjevima posjetitelja. Dosad se prezentacija Staroga grada zasnivala na predavanjima kustosa za grupne posjete.

Modularne plaže: Osječani smislili genijalan način protiv betonizacije jadranske obale Modularne plaže - 3 Modularne plaže - 2 Modularne plaže - 1 +5 Modularne plaže - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju