Otkako Hrvati šopingiraju u IKEA-i, pomama za švedskim mesnim okruglicama ne jenjava. Ne čudi stoga što će se street food verzija toga jela moći kušati u adventskoj kućici Mr. Bjorg na ovogodišnjem Fuliranju, koje će trajati od 29. studenog 2018. do 1.siječnja 2019. godine na Strossmayerovu trgu u Zagrebu.

Mr. Bjorg za Zagrepčane i njegove goste priprema uzbudljivu kombinaciju švedskih mesnih okruglica kuhanih u umaku od rajčice te posluženih s neizbježnim umakom od brusnice u ciabatti s rastopljenom gaudom. Za ovu skandinavsku poslasticu prilagođenu našem podneblju trebat će izdvojiti 45 kuna.

Nadahnuti skandinavskom kuhinjom, dizajnom i lakoćom življenja Mr. Bjorg ove zime predlaže i njihovu verziju norveškog hot-doga, koji se sastoji od dvije pikantne kobasice poslužene u tortilji s coleslaw salatom od mrkve i kupusa, a koje će se prodavati po cijeni od 34 kune.

Ukusni švedski vafli s voćem Ukusni švedski vafli s voćem (Foto: PR)

Za ljubitelje slatkog tu su švedski vafli s Nutellom i šumskim voćem, kao i skandinavske rolice od cimeta koje će biti pripremljene u konvektomatu te biti svježe tijekom cijeloga dana na Fuliranju.

I ponuda pića inspirirana je hladnim sjeverom, pa će vam na raspolaganju biti sve od kuhanog vina i začinjenog cidera do zimskog crnog čaja s džinom i pireom od voća.

Više o Mr. Bjorgu i ponudi na ovogodišnjem Fuliranju pratite na Facebooku stranici manifestacije.

Svemirski odojak: Roštilj iz kubanske kutije u kojoj se peče cijelo prase stiže u Zagreb BarBaQ Smokeraj BarBaQ +2 BarBaQ

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju