Na ovogodišnjem Fuliranju, koje će se održati od 29. 11. 2018. do 1. 1. 2019. godine na Strossmayerovu trgu u Zagrebu obvezno svratite do Ateliera Køkkena. Køkken je danska riječ za kuhinju, pa ne čudi što će se u ovoj adventskoj kućici služiti street food specijaliteti treće najsretnije zemlje na svijetu.

Glavna zvijezda jelovnika bit će slavni danski hot-dog u kojem se nalazi kobasica rød pølser. Napravljena je od telećeg i svinjskog mesa, a karakterizira ju jarkocrvena boja. Posluživat će se kuhana u brioš pecivu s ljutim senfom, kečapom, remuladom, kiselim krastavcima te čipsom od luka, a prodavat će se po cijeni od 30 kuna.

U kućici će biti upriličene degustacije danskih proizvoda, ali i priprema te prezentacija danskih specijaliteta.

“Ova adventska kućica svojevrsna je uvertira za otvaranje restorana danske kuhinje u Tkalčićevoj ulici, koji je planiran za sljedeću godinu”, kaže nam chefica Marta Ušljebrka, koja je učila kuhati od slavnog chefa Matthewa Orlanda, a koja će se u ovaj pothvat upustiti s partnericom Danielom Golac.

Zlatno mlijeko Zlatno mlijeko (Foto: PR)

Marta i Daniela dugogodišnje su prijateljice, a zajedno su stažirale u restoranu "Amass" u Kopenhagenu, gdje su se zaljubile u dansku kuhinju, ali i njihove tradicionalne recepture za izradu toplih zimskih napitaka.

Daniela će tako na Fuliranju biti zadužena za pripremu kreativnih pića – od kuhanog vina Glogg napravljenog prema danskoj recepturi, preko vruće čokolade od organske danske čokolade, do zlatnog mlijeka koji se priprema od bademova, zobenog ili kravljeg mlijeka, s dodatkom kurkume, cimeta, različitih vrsta papra i meda.

Osim danskih specijaliteta Atelier Køkken će Zagrepčanima i njihovim gostima ponuditi i jedan desert s domaćim štihom – Kaiserschmarrn ili carski drobljenac.

Više o ponudi ovogodišnjeg Fuliranja pratite na Facebook stranici manifestacije.

Daniela Golac i Marta Ušljebrka Daniela Golac i Marta Ušljebrka (Foto: PR)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju